Rok 2009

• Valná hromada Spolku Praha–Cáchy/Aachen
  • Zahájení projektu "České stopy ve světových dějinách", jenž byl věnován českým  rodákům,  kteří se nesmazatelně zapsali do evropských a světových  dějin. V rámci projektu zazněly následující komponované pořady:
  • Vít Kolář: "Volá  Londýn (London Calling)". Dr.Kolář je nositelem Řádu britského impéria, jenž mu v roce 2008 udělila britská královna.Pořad se  uskutečnil  ve spolupráci s British Council. Úvodní slovo přednesl Václav Moravec. Večer byl doplněn hudbou v podání Jazzového kvarteta Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka Praha.
  • Eva Jiřičná – královna skla a kovu. O svém životě a práci mluvila držitelka  Řádu britského impéria, která byla zvolena členkou Královské akademie umění a uvedena do Americké síně slávy. V roce 2003 se stala předsedkyní Sdružení architektů v Londýně. Pořad se uskutečnil  ve spolupráci s British Council. Hudbou večer obohatila G.Demeterová.
  • "Alberto Vojtěch Frič – český etnograf, cestovatel, botanik, spisovatel"
    Přednášku o A. V. Fričovi připravili  Yvonne a Pavel Fričovi, vnuk A. V. Friče s manželkou a zároveň zakladatelé neziskové organizace Checomacoco.
  • Mahler o Mahlerovi
    Slavného hudebního skladatele a dirigenta jsme si připomněli při příležitosti 108. výročí jeho úmrtí. Večer byl realizován ve spolupráci se Společností Gustava Mahlera a Rakouským kulturním forem.
  • PhDr.Eva Kosáková: "Rabi Löw"
    Pořad se  uskutečnil ve spolupráci s Židovským muzeem v Praze. Židovská hudba zazněla v podání houslisty Alexandra Schönerta.
  • František  Makeš – Jiná dimenze
    Výstavu světově uznávaného výtvarníka, restaurátora a vědce, objevitele biochemické metody, připravil spolek ve spolupráci se švédským velvyslanectví v Praze. Dr. Makeš je nositelem nejvyššího vyznamenání švédského krále za záchranu evropského kulturního dědictví a laureátem české ceny Gratias Agit za rok 2005
  • Přehlídka současného českého a evropského výtvarného umění – ART PRAGUE 2009
    Při VIII. ročníku přehlídky současného moderního umění ART PRAGUE se  spolek podílel na účasti německých výtvarníků z projektu „EU Expending Use“. Večer, zasvěcen výtvarnému umění, byl korunován jazzovou hudbou v podání Martina Kratochvíla a  Tonyho Ackermanna