Rok 2005

• Valná hromada Spolku Praha–Cáchy /Aachen
  • PhDr. Vlasta Čiháková-Noshiro: Hraběnka Mitsuko Coudenhove-Kalergi
    Přednáška spojená s koncertem kvarteta mladých japonských umělců, studentů Pražské konzervatoře s následnou ukázkou japonského čajového obřadu. Přednášku zahájil pan Toyokazu Kubota, rada japonského velvyslanectví v Praze
  • PhDr. Alena Wagnerová: Baronka Sidonie Nádherná a její přátelé (R. M. Rilke, K. Kraus, Dora Pejačević a další), s následným předvedením skladeb Dory Pejačević v podání houslistky Biljany Pelić a kytaristy Ozrena Mutaka. Přednášku zahájil pan Željko Posavec, rada chorvatského velvyslanectví v Praze
  • Jednodenní výlet s návštěvou zámku a zámeckého parku ve Vrchotových Janovicích, sídla rodiny Nádherných
  • Vycházka do parku v Průhonicích v období kvetoucích rododendronů a azalek, dendrologický výklad Ing. Eva Dušková
  • Výstava obrazů miniatur Jindřicha Ulricha, člena spolku, ve výstavních prostorách Clam-Gallasova paláce. Úvodní slovo Doc. dr. Vít Vlnas
  • Doc. PhDr. Oldřich Kašpar, CSc.: Císař Rudolf II.
  • Jednodenní výlet do Vráže a Svatého Jana pod Skalou
  • PhDr. Jana Volfová: Jan Lucemburský (1296–1346) – 710 let od jeho narození a 660 let od úmrtí
  • František Černý: Česko-německé vztahy a jejich perspektivy očima bývalého velvyslance České republiky v Berlíně
  • Návrat ke kořenům – návštěva výstavy spojená s prohlídkou Národního archivu v Praze-Chodově, odborný výklad PhDr. Emílie Benešová